Competentietest

De competentietest meet je competenties via een vragenlijst. Het verschil tussen de ene en de andere competentietest is vrij groot. Dat zit vaak in de competenties die gemeten worden. Eigenlijk zitten in elke competentietest wel de meest belangrijke competenties die in werk en leven nodig zijn. Maar daarnaast biedt de ene test bijvoorbeeld meer competenties en inzicht in het thema communiceren en de andere test weer meer inzicht in het thema persoonlijkheid en houding. Uiteindelijk is het de voorkeur van de testdeelnemer die bepaalt waar aan welk thema er het meeste behoefte is. En dus welke test het beste aansluit bij haar of hem. Wel is het zo dat je de test serieus, eerlijk en rustig moet invullen om een goed resultaat te krijgen waar je wat aan hebt.

Professionele competentietest

Als je eraan toe bent om een uitgebreide professionele competentietest te doen die professionele testschermen biedt en een uitgebreide moderne testrapportage met competentieprofiel, ga dan naar de Groei competentietest. Deze test biedt een uitgebreide testrapportage met inzichten per thema:

  • Communiceren
  • Denken en Leren
  • Leiderschap
  • Organiseren
  • Taken uitvoeren
  • Persoonlijkheid

Er is ook een voorbeeldrapportage beschikbaar als je op de bovenstaande link van de competentietest klikt. Op de website van Testcentrum Groei BV vind je ook een 360 graden feedback¬†competentietest.¬†In deze test kun je meerdere familieleden, vrienden en/of collega’s en dergelijke uitnodigen om de competentietest vragen die over jou gaan in te vullen zoals ze jou kennen en zien. Dit geeft je extra veel inzicht en vaak een beter beeld van hoe je competentieprofiel in elkaar zit.